WWW.SUGURUPUZZLES.COM

PUZZELS TECHNIEKEN

suguru puzzle   tectonic puzzel

EASY AS ABC PUZZELS OPLOSSEN

Leer geavanceerde technieken om Easy as ABC-puzzels op te lossen. U vindt deze puzzeel ook terug onder de naam letterraam. Als u verschillende van onze oplossingsmethoden kent, kunt u uw vaardigheden uitproberen met onze online Easy as ABC puzzels.

We hebben ook een sudoku variant gemaakt van deze puzzel. Probeer ook eens Easy as ABC sudoku.

We werken met ABCD-puzzels. Ze zijn net als Easy as ABC, maar staan ​​op een 6x6-raster met D als extra letter. Er zijn altijd twee lege vakken in elke rij en kolom die we markeren met een X. Moeilijke puzzels hebben soms geen letter aan het begin / einde van een rij of kolom, maar dezelfde regels zijn van toepassing.


ZOEK GEMEENSCHAPPELIJKE LETTERS

Wanneer u gemeenschappelijke letters vindt boven, onder, links of rechts van de puzzel, dan kan slechts één ervan zich in het eerste vak bevinden en de andere moet dan leeg zijn en een X krijgen.

Dus wanneer je twee paar gemeenschappelijke letters hebt gevonden aan dezelfde zijde, dan zijn de 2 lege vakken ingenomen en dan bevinden de andere letters zich in het eerste vak.

We hebben voor de duidelijkheid de gemeenschappelijke letters gekleurd. Dus de resterende letters moeten zich in het eerste vak bevinden.

hoe easy as abc puzzels oplossen


HOEKEN MET VERSCHILLENDE LETTERS

Zoek naar hoeken met verschillende letters. Dat hoekvak moet een X bevatten om conflicten met de letters van de hoek te voorkomen.

De rechteronderhoek heeft lettters A en C. Geen van beide is toegestaan ​​in als hoekvak, want dan krijg je een conflict. Ook de andere leeters (B of D) mag je niet plaatsen. Dus we moeten een X plaatsen.

oplossen letterraam puzzel


LETTERS VAN RIJEN VERGELIJKEN MET KOLOMMEN

Door letters van rijen te vergelijken met letter van kolommen, kunnen we de kandidaten voor elke vak vinden. Dit is de sleutel tot het oplossen van een letterraam puzzel.

Wacht zo lang mogelijk om deze techniek te gebruiken. Op deze manier beperk je het aantal kandidaten per vak en blijft de puzzel overzichtelijk.

In een Easy as ABC-puzzel met een 6x6-raster en de letters A, B, C en D moet de tips zich ALTIJD in het eerste, tweede of derde vak bevinden, omdat je slechts 2 lege vakken in elke rij en kolom hebt.

easy as abc sudoku tips


DUBBELE EN GEMEENSCHAPPELIJKE LETTER

We starten meteen met het voorbeeld om deze techniek uit te leggen.

We hebben ee, dubbele D in de letterreeks bovenaan en een D aan het einde van de eerste rij. Vanwege de D in de eerste rij kunnen we met absolute zekerheid een X plaatsen in R1K2.

Onderaan de puzzel hebben we een vergelijkbare situatie.

sudoku voor kinderen