WWW.SUGURUPUZZLES.COM

PUZZELS TECHNIEKEN

suguru puzzle   tectonic puzzel

SOLITAIR ZEESLAG TECHNIEKEN

Leer onze tips en technieken om uitdagende Zeeslag puzzels te ontcijferen en vervolgens je vaardigheden uit te testen met onze online Battleship puzzels.

Battleships is een logische puzzel op basis van het spel Zeeslag. In elke rij en kolom is het aantal scheepsdelen gegeven. De bedoeling is om uit te zoeken hoe de schepen geplaatst zijn.

De vloot bevat een slagschip van vier vakjes, twee kruisers van drie vierkanten, drie torpedobootjagers van twee vakjes en vier onderzeeërs van één vierkant. De boten zijn horizontaal of verticaal geplaatst en mogen elkaar niet raken, zelfs niet diagonaal.


SCHEEPSDELEN AANVULLEN

We bestuderen de scheepsdelen die al aanwezig zijn en kijken of we ze kunnen aanvullen. Soms is het mogelijk om het definitieve scheepsdeel te plaatsen, maar in de meeste gevallen kunnen we via figuur zeeslag puzzel uitleg aangeven dat er hier zeker een scheepsdeel moet staan, maar dat we de exacte vorm nog niet kunnen bepalen.

zeeslag puzzel regels zeeslag puzzel online


WATER PLAATSEN WAAR MOGELIJK

Ga op zoek naar cijfer 0 in rijen en kolommen. Deze rijen of kolommen bevatten overal water. In onze online versie kan je gans de rij of kolom vullen met water door op het cijfer 0 te klikken.

Probeer vervolgens zoveel mogelijk water te plaatsen rond de scheepsdelen die al aanwezig zijn of waar je weet dat scheepsdelen moeten komen.

Is het aantal scheepsdelen bereikt voor een rij of een kolom, dan mag je de rest van die rij of kolom in water veranderen.

battleships puzzle game battleships online


SLAGSCHIP PLAATSEN

Het slagschip bestaat uit 4 vakjes en is het grootste schip van de vloot. Als je via vorige technieken al behoorlijk wat vakjes hebt voorzien van water en/of scheepsdelen, bekijk dan of je de plaats van het slagschip kan beperken tot een bepaalde rij of kolom.

In rij 8 of kolom 8 is er onvoldoende plaats. Rij 4 is de enige mogelijkheid. We kunnen het slagschip nog niet exact plaatsen, maar wel we kunnen wel van een aantal vierkanten aangeven of ze een scheepsdeel worden of water.

bimaru puzzle Yubotu puzzles


DE REST ZIJN SCHEEPSDELEN

Als het aantal open vakjes in een rij of kolom overeenstemt met het aantal ontbrekende scheepsdelen, dan kan je daar overal een scheepsdeel plaatsen. Soms kan je de exacte vorm bepalen.

In kolom 7 moet je 4 scheepsdelen plaatsen en er zijn nog net 4 plaatsen vrij. In rij 8 kan je nu het slagschip vervolledigen.

sudoku variant star battle puzzles


WAT MOET WATER ZIJN

Kijk of je door ergens een scheepsdeel te plaatsen een situatie kan creëren dat bepaalde schepen onplaatsbaar worden. Dan weet je dat daar water moet zijn.

In kolom 7 mag je geen scheepsdeel plaatsen op de 2de rij wat dan kan je nergens een slagschip plaatsen. Hetzelfde geldt voor rij 3 van kolom 7.

killer sudoku puzzles


HET MAXIMUM AANTAL BOTEN PER TYPE

Per type boot is bepaald hoeveel er aanwezig moeten zijn. Dit kan helpen om te bepalen waar een bepaalde boot moet staan.

Je hebt al 3 onderzeeërs (=1 vak groot) en je hebt er nog ééntje nodig. Dus kan je in kolom 4 geen 2 onderzeeërs plaatsen en is een torpedobootjager van 2 vakjes de enige optie.

puzzle solving techniques battleship tips