WWW.SUGURUPUZZLES.COM

SUDOKU TRAINER ONLINE

suguru puzzle   tectonic puzzel

SCANNING 1


Wij ontvangen graag op uw suggesties voor verbeteringen en uitbreidingen van deze website.


1
2                  
3                  
4                  
5                  
6                  
7                  
8                  
9                  
PUZ  


OPDRACHT


Boven de sudoku kan je lezen in welke blokgroep je dient te scannen op de aanwezigheid van 2 gelijke cijfers. Er zijn 3 mogelijkheden:.

sudoku technieken

  • Er zijn 3 lege vakken: niks invullen en verder scannen naar 2 gelijke cijfers. (=3 lege vakken voor cijfer 8 in de Top Blokken)
  • Er zijn 2 lege vakken: in beide vakken het cijfer invullen, maar in het klein. (=2 lege vakken voor cijfer 3 in de Middelste Blokken)
  • Er is 1 leeg vak: het cijfer invullen in het groot als definitief antwoord. (=1 leeg vak voor cijfer 3 in de Onderste Blokken)

WAT IS SCANNING OF CROSS-HATHCING


Bij scanning of cross-hatching richten we onze aandacht op een bepaalde blokgroep. Soms wordt ook de term slicing and dicing gebruikt voor deze techniek.

We scannen de blokgroepen en zoeken een cijfer dat zich in 2 van de 3 blokken bevindt. Als gevolg zijn er in het 3de blok nog maximum 3 vakken over om dit cijfer te plaatsen. Het kan gebeuren dat er in 1 vak of in 2 vakken al een ander cijfer aanwezig is. Hierboven hebben we al beschreven wat we doen naargelang er 1, 2 of 3 vakken leeg zijn.

Dit is nog maar een gedeelte van de techniek scannen. In het volgende hoofdstuk van de sudoku trainer bouwen we hierop verder.

In het begin kan je best de blokgroepen systematisch overlopen. Na wat oefenen merk je al vlug dat je het meeste kans op succes hebt als je je aandacht richt op blokgroepen waarin al veel cijfers aanwezig zijn.


SUDOKU TECHNIEK SCANNING (DEEL 1)


De scanning techniek wordt nog eens besproken in onderstaande video.SUDOKU PUZZEL OPLOSSEN
PUZZEL KIEZEN: Bij PUZ vul je het nummer in van de puzzel die je wil oplossen. Er zijn 10 puzzels.
Kies START om de sudoku te laden.
CIJFER(S) KIEZEN: Kies links (=1ste kolom) het cijfer of de cijfers die je wil invullen en klik dan op het sudokuveld van jouw keuze.
Klik op een cijfer en dan op het "lege vak" (links onder) om dat cijfer klein weer te geven.
KNOP ✓: Klik op de knop met om de puzzel te controleren. De juiste vakjes krijgen een GROENE achtergrond en de verkeerde vakjes een RODE.
KNOP OPL: Klik op de knop met OPL om de oplossing van de puzzel te tonen.