WWW.SUGURUPUZZLES.COM

PUZZELS TECHNIEKEN

suguru puzzle   tectonic puzzel

SHIKAKU PUZZEL OPLOSSEN TIPS

Leer geavanceerde tips om Shikaku-puzzels op te lossen. Als je onze methoden kent, kun je je vaardigheden uitproberen en shikaku puzzles online spelen.

Deze puzzels worden ook wel Cell Blocks, Divide by Squares, Divide by Box of Number Area genoemd. Probeer de rechthoeken te vinden door logica. Dit zal je vermenigvuldigingsvaardigheden trainen omdat 12 kan 1x12, 2x6 of 3x4 zijn.

ZOEK PRIEMGETALLEN

Priemgetallen kunnen alleen een rechthoek met een breedte van 1 cel hebben. Dit zal u helpen de mogelijkheden te beperken. We geven een korte lijst met priemgetallen: 2,3,5,7,11,13,17,19, ...

In ons voorbeeld heeft priemgetal 7 een breedte van 1 cel en is er slechts voldoende ruimte in de verticale richting.

sudoku oplossen shikaku technieken


GEDOWNGEN RECHTHOEKEN

Zoek naar nummers die dicht bij elkaar liggen. Daar heb je een grote kans om rechthoeken te vinden met beperkte mogelijkheden. Dit zijn rechthoeken met slechts één mogelijke manier om georiënteerd te worden.

In ons Shikaku voorbeeld heeft nummer 8 niet genoeg ruimte om een ​​vierkant van 1x8 te maken. De enige oplossing is een vierkant van 2x4.

sandwich sudoku oplossen star battle puzzels


ZOEK GEMEENSCHAPPELIJKE VAKKEN

Een interessante shikaku techniek is op zoek gaan naar vakjes, die ongeacht de rechthoek, zeker tot een bepaald cijfer horen.

Voor cijfer 3 in kolom 1 zijn er slechts 2 mogelijke rechthoeken. De cel onder cijfer 3 hoort bij beide opties.

hoe shikaku oplossen shikaku regels


VAKJES DIE SLECHTS DOOR 1 CIJFER BEREIKBAAR ZIJN

Een andere nuttige oplossingsstrategie is om vakken te zoeken die alleen vai 1 cijfer kunnen bereikt worden.

De vakken met een kruis kunnen alleen worden bereikt door nummer 35 in kolom 8. We kunnen dus een voorlopige rechthoek maken. Als we meer informatie hebben, kunnen we de rechthoek uitbreiden.

shikaku online gratis sudoku tips