WWW.SUGURUPUZZLES.COM

PUZZELS TECHNIEKEN

suguru puzzle   tectonic puzzel

TIPS NURIKABE PUZZEL OPLOSSEN

Los nurikabe-puzzels alleen op met behulp van logica. Hier zijn enkele oplossingstechnieken:

Begrijp je de technieken, dan kan je onze Nurikabe puzzels online maken. Je hebt keuze uitEILANDEN MET CIJFER 1

Omdat dit een eiland is met één vak, kunnen de horizontale en verticale aangrenzende vakken blauw worden.

islands in the stream puzzels

DIAGONAAL AANGRENZENDE VAKKEN MET EEN CIJFER

Wanneer twee genummerde vakken diagonaal naast elkaar liggen, dan moeten de vakken die beide genummerde vakken raken blauw worden en deel uitmaken van de zee.

islands in the stream

GENUMMERDE VAKKEN GESCHEIDEN DOOR ÉÉN VAK

Wanneer twee genummerde vakken zich in dezelfde rij of kolom bevinden en door één vak worden gescheiden, dan moet het tussenliggende vak blauw worden omdat volgens de regels van nurikabe elk eiland maar één genummerde vak mag bezitten. Tenzij je natuurlijk een "Pairs Nurikabe" probeert te maken.

oplossen nurikabe puzzels

GEISOLEERDE VAKKEN

Het vak in de rechter benedenhoek is geïsoleerd en kan geen deel uitmaken van een eiland. Dus moet dit vak tot de zee behoren blauw worden.

logische puzzels download nurikabe puzzels

MAAK EEN ONONDERBROKEN ZEE

Alle blauwe vakken moeten volgens de regels van nurikabe één ononderbroken zee vormen door horizontaal of verticaal verbonden te zijn. Door 3 blauwe vakken toe te voegen in ons voorbeeld, voorkomen we dat het blauwe vak onder cijfer 4 afgescheiden wordt van de zee.

sudoku variant nurikabe puzzels printen

EILANDEN UITBREIDEN

In het onderstaande rooster kan het eiland van 4 alleen omhoog worden uitgebreid en het eiland van 5 alleen naar rechts worden uitgebreid. Deze vakken worden gemarkeerd met een STIP om aan te geven dat ze deel uitmaken van een eiland en niet tot de zee behoren.

pairs nurikabe sudoku puzzels

EILANDEN UITBREIDEN IN 2 RICHTINGEN

Soms kan het laatste vak van een eiland slechts in twee richtingen worden uitgebreid. Als dat het geval is, dan moet het vak dat diagonaal met het eiland is verbonden onderdeel worden van de blauwe zee.

tips sudoku voor kinderen sudoku technieken

VERMIJDEN VAN EEN 2X2 GEBIED

Soms moeten vakken deel uitmaken van een eiland om een ​​zeegebied van 2x2 te vermijden.

gratis puzzels nurikabe oplossen

VOLLEDIGE EILANDEN

Als een eiland voltooid is (=eiland 3 voorbeeld hieronder), dan kunnen we dit eiland horizontaal en verticaal omringen met aangrenzende blauwe cellen.

sudoku generator nurikabe online

ONBEREIKBARE VAKKEN

Als vakken te ver weg zijn om bij een eiland te horen, dan worden ze blauw om aan te geven dat ze deel van de zee moeten uitmaken.


ANDERE KEUZE BIJ CONFLICT

ALS het vak met het vraagteken deel uitmaakt van de zee, DAN worden de 2 vakken met een uitroepteken blauw omdat ze onbereikbaar zijn voor een genummerd vak. Dit zou immers een 2x2-gebied creëren wat tegen de regels is. Dus wordt het vak met het vraagteken een punt-cel en de twee vakken met een uitroepteken worden blauw.