WWW.SUGURUPUZZLES.COM

PUZZELS TECHNIEKEN

suguru puzzle   puzzel

CAVE TECHNIEKEN

Leer onze tips en trucs om moeilijke Cave puzzels op te lossen. Als je onze methodes onder de knie hebt, probeer dan Cave puzzels online te maken.

START MET CIJFERS 2

Ga op zoek naar de cijfers 2 en kijk of je vakjes kan aanduiden die NIET bereikbaar zijn door cijfer 2. Als cijfer 2 naast een ander cijfer ligt, dan is de groep van cijfer 2 al volledig.

In het voorbeeld vormen links cijfer 2 en 7 de groep van cijfer 2 en rechts vormen cijfer 2 en 5 de groep van cijfer 2. Hierdoor kan je verschillende vakken met zekerheid uitsluiten en voorzien van een graszode.

Staat er een leeg vak tussen cijfer 2 en een ander vak met een cijfer, dan moet dit vak een graszode worden om te vermijden dat cijfer 2 deeluitmaakt van een groep van 3 of groter.

hoe bag puzzel oplossen tip corral puzzel maken


GA VERDER MET CIJFERS 3

Is een vak met cijfer 3 verbonden met een ander vak met een cijfer, bekijk dan in welke richting uitbreiding onmogelijk is.

Heb je een leeg vak tussen cijfer 3 en een ander vak met een cijfer, dan kan je onderzoeken of het mogelijk is om beide te verbinden.

De rechtste 3 mag geen verbinding maken, want anders wordt de groep te groot. De 3 links onder is al volledig en de 3 erboven moet naar links uitbreiden om ruimte te laten voor cijfer 6.

kuromasu variant technieken logische puzzels


ZOEK ONBEREIKBARE VAKKEN

Ga op zoek naar vakken die zover liggen dat ze door geen enkel cijfer bereikt kunnen worden. Deze vakken mag je veranderen in graszoden. Dergelijke vakken bevinden zich vooral in rijen of kolommen met weinig cijfers.

hoe bag puzzel oplossen strategie bag puzzel


RICHTING ZOEKEN VAN GROTE GETALLEN

Bestudeer de richtingen van de grote getallen en zie of je kan bepalen welke richting zeker nodig is om voldoende vakken te bekomen. In ons voorbeeld onderzoeken we cijfer 9. Als we maximaal naar links, naar boven en naar onder gaan, dan komen we aan 6 cellen. We hebben nog 3 cellen nodig. De verbinding naar rechts met cijfer 10 is noodzakelijk.

bag puzzels online sudoku variant